Karl Jurak - Helena

475,00 CZK
Produkt je nedostupný
Kategória: Kozmetika Značka: Karl Jurak Farba: Oranžová
    
Objem 50 ml

Základem Heleny - omlazujícího krému je 18 JC Tonických bylin a 5 přírodních olejů.

Helena obsahuje široké spektrum účinných látek: 49 jednotlivých složek + 4 patentované complexy.

Tajemná receptura Helena®- výjimečný omlazující krém vyhlazující vrásky a celkově zpevňující strukturu pleti. (Whole Body Anti-Aging Skin Rejuvenator)

 

Tento omlazující krém byl vyvinut Dr. Jurakem a věnován jeho tolik milované ženě Heleně proto, aby zůstala věčně krásná a mladá.

Tato receptura byla po mnoho let nedostupná veřejnosti a byla vydána až jako dědictví Dr. Juraka a to svému synovi Anthonymu. Receptura byla po letech na podnět Anthonyho Juraka prozkoumána expertem ve výzkumu dermatologie David Wood, Ph.D a jeho týmu z chemického institutu v Beverlly Hill’s. Znalosti Dr. Juraka v oblasti funkce a procesu pokožky byly nadčasové.  Kompozice látek obsažených v Heleně byla odborníky synergicky nově přepracována a obohacena o nové vědecky podložené přísady. Vznikl tak revoluční produkt, který stanovil nové standardy v celkovém  anti-aging (omlazujícím) ošetření a péči o pleť. Helena je jedinečná patentovaná směs se synergickým spojením přírodních olejů společně s účinky bylin obsažených v bylinném produktu JC Tonic® s obsahem cenných fyto-látek. Byl vytvořen nový propracovaný a elegantní velmi pokročilý  Anti-Aging  Skin Rejuvenator, který má schopnost dát vyniknout jemnému, hladkému, mladistvému vzhledu a zároveň chrání vaši pokožku před toxiny okolního životního prostředí, stresu a škodlivým elementům. Helena má výsadní postavení v dermatologii jako nový revoluční směr při prevenci a proti-stárnoucí péči o pokožku.

 

Účinky Heleny zůstávají patrné i po 7dnech od posledního nanesení na pokožku.

 

Skladování: Skladujte v suchu a temnu při teplotě 15 – 25°C. Ukládejte mimo dosah dětí.

Materiál

Krém

Vojtěška, Angelica, Celery seed, Pampeliška, Hořec, Heřmánek, Chmel, Jablečník obecný, Přeslička, Lékořice, Sléz lesní, Mučenka pletní, Máta peprná, Přestup lékařský, Serenoa plazivá, Výtažek z Aloe, Hnědá mořská řasa, Chlorela, Glycerín, Kyselina hyaluronová, Skvalen, Jód, Jojoba seed oil , Kokosový olej, Sójový olej, Kukui ořech, Makadamiový olej, komplex Glukosaminu HCL (a) extraktu řasy (a) extraktu z kvasnic

Vojtěška

je jeden z nejlepších zdrojů unikátního chlorofylu. Výtažky z tohoto chlorofylu prokazují stimulaci růstu nové tkáně pokožky v ranách. V Minulosti se používala tato bylina v antických lázních jako koupel, obličejová parní maska a pro oplachování vlasů. Její použití bylo také jako obklad na rány.

 

Angelica

esenciální olej z Angeliky se používá v parfémech, mýdlech, mastích, olejích a šamponech. Rostlina se používá jako lék na kožní vyrážky, rány i lupenku.

 

Celery seed

olej ze semínek Celeru - esenciální olejový výtažek je používán jako látka určená k aromatizaci nebo vůně v parfémech a kosmetice. Zevní použiti je určeno především na potírání plísňových infekcí a v boji s kožními nádory.

 

Pampeliška

extrakt z mléka pampeliška se používal proti bradavicím.  Externí použití - akné, ekzémy, lupénka. Používá se i jako obličejová parní maska, stejně jako pleťová maska.

 

Hořec

jeho lidové použití bylo na kožní nádory.

 

Heřmánek

jeho esenciální oleje jsou používány jako látka v parfémech, kosmetice, při zánětech pokožky a sliznice, bakteriálních onemocnění kůže, včetně ústní dutiny a dásní. Lokální použití na snížení zánětu, zklidnění bolesti, léčbu řezných ran, bércových vředu, sluneční popáleniny a modřiny. Snižuje otoky a čistí póry kůže – akné. Jeho zevní použití má antibiotické a protizánětlivé lokální účinky.

 

Chmel

používá se zevně na kožní infekce, ekzémy, herpes a bércové vředy. Antiseptické a seboroické vlastností chmele jsou velmi užitečné v šamponech na mastné vlasy a lupy, kombinuje se s jinými rostlinnými extrakty. Bývá také začleněn do koupelových gelů pro jeho stimulaci kožního metabolismu.
 

Jablečník obecný

Jablečník obecný se tradičně používá proti podráždění kůže a při drobných oděrkách.

 

Přeslička

je zdaleka nejlepším zdrojem křemíku – silikonu a to pravděpodobně v nejlépe rozpustné a biologicky aktivní formě nacházející se v přírodě. Indiáni a Číňané používali přesličky na zastavení krvácení a urychlení hojení ran a zlomenin. Účinnost přesličky v externích aplikacích souvisí s rozpustnosti oxidu křemičitého v tekutinách ran a její absorpce přímo do krve a buněk v místě rány. Přeslička pomáhá opravit poškozené pojivové tkáně, kůže a kosti. Má také dobrou antibiotickou schopnost. Přeslička se používá externě k posílení kůže a nehtů.  V kosmetice se přeslička používá jako epiteliální regenerátor tkáně pokožky a to díky přítomnosti specifického složení saponinů a flavonoidů.
 

Lékořice

disponuje úžasnými protizánětlivými schopnostmi a to na celou plochu těla.  Přítomná látka GLA - kyselina glycyrrhetinová je srovnatelná s protizánětlivou účinností   hydrokortizonu. Má specifické účinky na různé kožních problémy, je efektivní pro lokální léčbu, včetně atopického, subakutní a chronické ekzémové projevy, pásový opar, svědění dermatózy, svědění, akutní impetigo, infantilní ekzém, seboroická, infekční, senzibilizace, kontaktní neuro- a exfoliativní dermatitida, spálení sluncem, pustulózní psoriáza, bodnutí hmyzem, impetigo a lichen simplex.
 

Sléz lesní

stimuluje a zpevňuje pokožku a vlasy. Pomáhá zmírnit svědění suché kůže, nervových onemocnění kůže a mírné spáleniny od slunce.
 

Mučenka pletní

lokálně se používá v Evropě a Americe na popáleniny a na obklady, má výrazný účinek proti zánětům, zejména hemoroidy

Máta peprná

používá se v masážních a relaxačních přípravcích protože zvyšuje průtok krve v aplikované oblasti.  Vhodné pro přetížené- matné pokožky, při svědění kůže, popálení a po bodnutí hmyzem.

Přestup lékařský

mnoho šamanů a léčitelů v Amazonii používá Sarsaparilla kořen interně i externě pro malomocné a jiné kožní problémy jako je lupénka a dermatitida.
 

Serenoa plazivá

je tradičně používáno k lokální léčbě, aby pomohla udržovat zdravou pokožku a v boji proti vypadávání vlasů. Severoameričtí indiáni to používali jako balzám na pokožku a při péči o pleť. Oživuje starší pleť a dodává ji olivový lesk. Vědecký výzkum potvrzuje, že extrakt oleje způsobuje hluboké vstřebávaní živin přes pokožku a to až do oblastí těla.

 

Výtažek z Aloe

je nesmírně bohatý na cenné složky: aminokyseliny, zejména exogenní, které jsou složkou tzv. NMF (Natural Moisturising Factor)- přírodního zvlhčujícího faktoru, vitamíny A, C, E a skupiny B a PP (kyselina listová) – všechny jsou velmi důležité pro zdraví pokožky, a také mikro a makro částice, z nichž jsou nejcennější: vápník, sodík, draslík, mangan, chrom a zinek, zajišťující pokožce správnou výživu. Navíc výtažek z aloe obsahuje enzymy a hydroxylové kyseliny, které napomáhají odstraňovat odumřelé buňky svrchní vrstvy pokožky a napomáhají při její regeneraci, čímž také působí proti procesu stárnutí pokožky. Aloe obsahuje také látky se stahujícími a lehce antibakteriálními a mycími účinky. Bohatství látek zajišťuje neobvyklý komfort pokožky, především lidem se suchou a citlivou pokožkou, náchylnou na podráždění. Dodáváním látek, potřebných pro správnou funkci pokožky, dokáže výtažek z aloe výrazně posílit a také navrátit její pevnost, pružnost a zdravý barevný odstín.
 

Hnědá mořská řasa

by mohla hrát důležitou roli v buněčném metabolismu díky specifickým cukrům a polyolům přirozeně produkovaných nebo vyvolaných po stresu. Tyto relativně nové látky obsažené v řase způsobují některé docela překvapující zlepšení pro pokožku. Hnědý extrakt z řasy (Phycojuvenine) zvyšuje energii buněk zvýšeným bazálním buněčným a mitochondriálním dýcháním v buňkách pokožky, což znamená, že pomáhá zvyšovat produkci kolagenu a elastinu tím zpevňuje pokožku a zpomaluje proces stárnutí a také pomáhá pokožce udržet vodu (Cosmetic design Europe, New Beauty). Nové výzkumy také říkají, že chrání mitochondriální DNA.  
 

Chlorela

je bohatá na aminokyseliny, oligopeptidy a má více než 20 vitamínů a minerálů. Chlorella obsahuje také množství beta-karotenu, železo, lysin, zinek a jód. Její vysoké hladiny esenciálních mastných kyselin pomáhají udržet kožní buňky v optimálním zdraví. Opravuje cévní nedokonalostí - chlorella snižuje rychlý růst krevních cév a tím minimalizuje viditelnost zarudnutí a mnoho kožních poruch. Chlorella v krému pomáhá snižovat příznaky tmavých kruhů v okolí očí. Má na pokožku zesvětlovací a zjasňovací efekt, který může pomoci při snížení pigmentace kůže. Studie ukazují, že každodenním užíváním se projeví viditelné snížení pigmentace a zvýšená transparentnost pokožky. Studie prokázaly, že chlorella extrakt zvyšuje pevnost pleti a tón působí jako tlumič mezi vrstvami pokožky. Chlorella působí také jako silný ranhojič. Vysoké hladiny vitamínů a minerálních látek stimulují buňky k aktivnímu množení.

Glycerín

je jednou z nejstarších látek používaných pro zvlhčení pokožky. Jeho zvlhčující účinky spočívají ve velice silné schopnosti přitahovat a vázat vodu. Díky tomu účinně zvlhčuje i přesušenou pokožku, která má sklony ke zdrsnění. Má skvělé zmírňující účinky, vyhlazuje, zlepšuje ohebnost a reguluje procesy obnovy svrchní vrstvy pokožky - epidermis.

Kyselina hyaluronová

tento unikátní biopolymer má shodnou chemickou stavbu jako lidské buňky. Skládá se z disacharidových jednotek tvořených amidem kyseliny D-glukuronové a D-N-acetylglokosaminy. Molekuly kyseliny hyaluronové jsou fyziologickou součástí lidských tkání. V lidské pokožce je kyselina hyaluronová součástí mezibuněčné hmoty škáry, ve které zajišťuje optimální hydrataci. Tím přispívá k zachování pružnosti pokožky a bojuje proti vráskám. Objem kyseliny hyaluronové se ale bohužel s přibývajícím věkem postupně snižuje, což má za následek dehydrataci a vznik vrásek. Pokožka je pak suchá a šupinatá. Kyselina hyaluronová na sebe může vázat až  4 000 krát více vody než je její váha. Právě díky této vlastnosti je tolik ceněnou hydratační složkou kosmetických přípravku. Kyselina hyaluronová se využívá také jako přirozený ochranný film, který chrání rohovou vrstvu pokožky před průnikem chemických látek a bakterií.

Skvalen

je jedinečný derivát squelenu a je molekulárně stabilnější, získává se z oleje oliv, Jojoby, rýže, pšeničných klíčků, Laskavce amarantu a v žraločí játře a to až 25%. Squelene působí jako ochrana před oxidativním stresem a právě to může být příčina proč žraloci neumírají na rakovinu jak tvrdí německý vědec Hans Nieper. Tento botanický lipid je identický s lipidy lidské pokožky a je právem nazývaný "přírodní facelift", dokáže prostupovat pokožkou až 2mm za sekundu. Jeho cenné lipidy jsou natolik kompatibilní s naší pokožkou, že je bezpečný a vhodný pro každý typ pleti. Squalane je také obsažen v ochranné lipidové vrstvě pokožky a také v jejím mezibuněčném pojivu. V naší pleti je squalane obsažen přirozeně, ovšem s rostoucím věkem jeho množství klesá. Proto je mladá pleť napnutá a starší nikoliv. Předpokládá se, že tento pokles množství squalane v pleti má za následek projevy stárnutí pleti - vrásky, suchá a tenká pleť. Squalane je výjimečně účinný zvláčňující prostředek se silnými hydratačními a regeneračními vlastnostmi. Jako součást mezibuněčné struktury navrací pokožce její bariérové funkce, díky čemuž se výrazně zlepšuje hydratace. V přírodní kosmetice tudíž úspěšně simuluje silikony, které mají podobné účinky. Squalene je zárukou důkladné péče a výživy pokožky a tím i jejího zdravého vzhledu a dobrých biochemických vlastností. Tím, že obnovuje lipidovou vrstvu, přináší pokožce výraznou úlevu a zvyšuje její odolnost vůči působení negativních vnějších faktorů. Mezi jeho další vítané vlastnosti patří také schopnost vyhlazování drobných vrásek, předcházení vzniku stařeckých skvrn, léčí popraskanou kůži, pomáhá předcházet UV poškození kůže, pomáhá pleti udržet si její vlastní oleje, urychluje hojení pokožky, pomáhá redukovat vrásky, velmi užitečný v boji proti ekzémům, lupence a pooperačních jizvách. Squalene působí také jako antioxidant, chrání lipidové struktury pokožky před oxidací, podporuje buněčnou regeneraci a okysličení.

Jód

Prispieva k normálnej tvorbe hormónov štítnej žľazy a k normálnej činnosti štítnej žľazy.

Jojoba seed oil

je stále zelený keř mající svůj původ v poušti Arizony. Jojobová semena svým tvarem připomínají větší kávová zrna. Z rostlinných druhů je jojoba výjimečná produkcí vysoko molekulárních esterů, které jsou velice podobné těm, které produkují mazové žlázy člověka. Ačkoli jojoba olej je většinou zařazován mezi rostlinné oleje, jedná se vlastně o kapalný vosk s vysokým obsahem biologicky cenných nenasycených mastných kyselin a vitamínu: A (podporuje přirozené funkce pokožky), E (urychluje regeneraci a zpomaluje proces stárnutí pokožky) a F (stimuluje imunitu). Jeho složení tvoří mimo jiné squalene, rostlinné fytosteroly. Olej z jojoby vykazuje biologickou kompatibilitu s pokožkou, protože jeho složení je podobné lidskému kožnímu mazu. Proto se také skvěle vstřebává. Složky tohoto oleje se včleňují do mezibuněčného pojiva a posilují jeho retenční schopnost, brání v úniku vody z pokožky a výrazně zvyšují hladinu jejího zvlhčení. Působí na ni regeneračním a ochranným efektem. Díky tomu jojoba nepůsobí jen na povrchu pokožky, ale také proniká do jejich hlubších vrstev, které vyživuje a tím zvyšuje jejich pružnost a měkkost. Olej z jojoby je také přírodním filtrem proti negativnímu působení slunce a antioxidantem, což umožňuje zachovat mladý a krásný vzhled pokožce. Jojoba může být používána pro jakýkoli typ pleti, ale nejčastěji bývá doporučována k péči o citlivou a podrážděnou pokožku, zejména o jemnou pokožku úst.

Kokosový olej

extra panenský kokosový olej, jeden z nejbezpečnějších a nejefektivnějších hydratačních produktů přírody, je pokožkou velice snadno a rychle beze zbytku absorbován. Nezanechává mastný efekt a má pozoruhodně hluboce hydratační vlastnosti, které jsou v kombinaci s živinami dodány tam, kde je jich nejvíce potřeba. Tento výjimečný tuk přirozeně vnikne do pokožky, zvlhčí ji a vytvoří zábranu proti poškození ze okolního prostředí nebo volnými radikály. Kokosový olej také poskytuje přirozenou ochranu před UV zářením, kterého odfiltrují 20%.  Za studena lisovaný kokosový olej má vysoký obsah přírodních látek - antioxidantů, které v podobě vitamínů A, C a E zabraňují stárnutí pokožky a mají hojivý efekt. Extra panenský kokosový olej nepřináší pokožce jen okamžitou úlevu, ale také při pravidelném používání hojí a obnovuje Vaší pleť. Obsažené látky mají schopnost vyhladit pleť a poskytnou ji perfektní anti-aging zvlhčení. Navíc  vitamin E,  urychluje obnovení pleti při oděrkách, spáleninách a jiných traumatech. Olej  je bohatý na antioxidanty, přírodní mikrobiální a antibakteriální činitele caphrylic a kyselinu kaprinovou. Výraznou předností kokosového oleje je posílení vlastního biosystému pokožky, které má pozitivní vliv na její vzhled, funkci a také je nezanedbatelně účinný na celulitidu. Protože panenský kokosový olej je beze zbytku absorbován hluboko do pokožky, a to přímo do buněčné struktury pojících tkání, je vysoce efektivní při hojení a odstraňování vad, jako jsou jaterní skvrny, vrásky nebo jizvy. Kokosový olej též spoluvytváří ochrannou bariéru před choroboplodnými bakteriemi. Kokosový olej nejen zabraňuje procesu stárnutí pleti a hojí již existující vady, ale také omezuje negativní efekt nadměrného se vystavování slunečnímu záření a ostatním vnějším vlivům.

Sójový olej

zamezuje smývání, zlepšuje elasticitu. Pomáhá chránit kožní bariéru a zvyšuje hydrataci kůže.  Sójový olej se dává se jako přídavek do pleťových krémů, protože jeho účinky mají za následek vyrovnání pleti, zlepšuje její barvu a strukturu a má omlazující účinky. Je též vhodný do masážních emulzí, kde má výrazné regenerační a zvláčňující účinky, dobré pro suchou, aknózní a ekzematickou pleť. Obsahuje velké množství  lecitinu (pouze v oleji lisovaném za studena), který je přirozenou součástí některých buněk.
 

Kukui ořech

pochází ze stromu označovaných jako národní stromy Havajských ostrovů. Čirý olej z ořechů nachází využití u velmi citlivé a jemné pleti a také při dermatitidě. Podporuje tvorbu pleťové bariéry, čímž udržuje optimální vlhkost pleti.  Kukui olej se velmi rychle vstřebává do pokožky, Ta je následně měkčí, revitalizovaná, a přitom je chráněna proti dalšímu poškození. Kukui olej má vysoký obsah linolové a linolenové esenciální mastné kyseliny. Je tak výborný jako pleťový kondicionér. Působí blahodárně na akné, ekzém, lupenku, hemeroidy, suchou a vrásčitou kůži a nabízí nám také dobrou venkovní ochranu bez zanechání mastného pocitu. Je výborný na rozpukanou kůži a může tak zabránit vzniku jizev. Obsah esenciálních nenasycených mastných kyselin a rostlinných zdrojů omega-3 a omega-6. Nízká molekulová hmotnost umožňuje prostupu do hlubších vrstev tkáně. S lehkostí procházejí přes buněčné membrány a poskytuje tak patřičnou výživu každé kožní buňce. Snižuje transepidermální ztrátu vody, zlepšuje pružnost pokožky a zároveň urychluje její regeneraci a hojení. Všechny uvedené procesy vedou ke zpomalení procesu stárnutí pokožky.
 

Makadamiový olej

ořechy původem z australského stromu Macadamia Trinifolia. Získává se z nich olej, který je bohatý na omega-7 mastné kyseliny. Obsahuje také kolagen, argirelin, vápník, fosfor, draslík, sodík, selen, železo a vitamíny B1, B2 a B3. Olej získávaný z jader regeneruje, podporuje přirozenou hydrataci, pomáhá udržovat pokožku pružnou, vláčnou a elastickou. Vyživuje, restrukturalizuje a hydratuje citlivou pokožku. Zklidňuje a zjemňuje rozpraskanou pokožku, strie a vzniklé jizvičky.

komplex Glukosaminu HCL (a) extraktu řasy (a) extraktu z kvasnic

u tohoto komplexu jsou prokázány účinky ve zlepšení stažení a zpevnění prověšené pokožky její vyhlazení a snížení výskytu vrásek.
 

Podobné produkty

§ Nariadenie EP 1924 2006, NARIADENIE KOMISIE EU č. 1047 2012, Nariadenie 432 2012 §

Informácie uvedené na stránkach sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov. Uvedené informácie sú prezentované len so zámerom zdieľania a podpory osobného vzdelania a informácií. Slobodu prejavu a právo na informácie zaručuje Ústavný zákon. Názory autorov sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie.

Cieľom textu nie je zmierniť, alebo liečiť akékoľvek zdravotné, či psychologické stavy, ani pôsobiť preventívne, ani diagnostikovať, ani k takejto činnosti podnecovať. Za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú „nevyhnutnú“ lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov.

Vyzývame vás k tomu, aby ste si v spolupráci s „kvalifikovaným“ zdravotníckym pracovníkom vytvorili v oblasti zdravotnej starostlivosti vlastný názor a urobili vlastné rozhodnutie na základe vášho úsudku a prieskumu. Publikované vyhlásenia neboli hodnotené regulačným orgánom. Odporúčame vám, aby ste si pred tým, než niečo zakúpite, alebo urobíte nejaké rozhodnutie, vykonali svoj vlastný individuálny prieskum.

0